Cevdet Yılmaz: Sıkı para politikalarımızı devam ettireceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'te "Sıkı para politikalarımızı devam ettireceğiz, disiplinli maliye politikalarımızı sürdüreceğiz. Buralarda kararlıyız ama bunlar yetmez." mesajı verdi.

08 Şub 2026 - 08:44 YAYINLANMA
Cevdet Yılmaz: Sıkı para politikalarımızı devam ettireceğiz
Hızlı Özet Göster Cevdet Yılmaz, sıkı para ve disiplinli maliye politikalarının süreceğini açıkladı.Siirt Üniversitesi'nin bölgesel kalkınmada önemli rol oynadığını vurguladı.Garzan Sulama Projesi'nin tarım ve hayvancılık için önemli olduğunu söyledi. AI özetimiz yardımcı oldu mu? Bize bildirin.

Siirt Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Siirt Ekonomi Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuşmasında bugün Siirt Üniversitesinin fakülteleri, ulusal ve uluslararası çalışmalarıyla bölgesel kalkınma anlamında önemli bir rol icra ettiğini söyledi.

"SADECE KAMU YATIRIMLARIYLA BİR İLİN, BİR ÜLKENİN KALKINMASI MÜMKÜN DEĞİL"

İlk defa bu dönem "6. bölge" dedikleri teşvikleri bu bölgeye getirdiklerini belirten Yılmaz, şunları dile getirdi:

6. bölge teşvikleri çok önemli. Özellikle emek yoğun sektörlere çok güçlü bir destek sunduk. Niye bunu yaptık? Çünkü bu bölgemizde genç nüfus var. O genç nüfusun istihdamı için özel sektörün, emek yoğun sektörlerin gelişmesi gerekiyordu. Biz de bu anlamda çok güçlü teşviklerle buna destek olduk. Bugün de aynı anlayışı devam ettiriyoruz. Doğu'da, Güneydoğu'da tekstil ve konfeksiyon geliştiyse, bu noktalara geldiyse işte bu teşviklerle geldi. Sadece teşvik vermekle kalmadık. Tekstil kentler kurduk yani binayı biz yaptık. 'Gelin, makinenizi kurun, yatırım yapın.' dedik. 'Yeter ki istihdam sağlayın.' dedik. Buna benzer birçok adımla özel sektörü destekledik.

"ARZ YÖNLÜ POLİTİKALARLA, ENFLASYONLA MÜCADELEMİZE KATKIDA BULUNMAMIZ LAZIM"

Tarım ve hayvancılığın bölgenin önemli bir özelliği olduğuna dikkati çeken Yılmaz, bu anlamda Garzan Sulama Projesi'nin önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Burada en önemli kamu projesi nedir?' derseniz, ekonomik olarak bence Garzan sulamalarıdır. Belli bir aşamaya gelmiş durumdayız. Projelendirme çalışmalarımız devam ediyor. Makro politikalarda da bunu önceliklendirmiş durumdayız. Malum, enflasyonla mücadele ediyoruz. Para politikaları, maliye politikaları, reformlar var. Arz yönlü politikaların çok önemli olduğunu düşünüyoruz, makro politikalarımız açısından da. 2024 Mayıs'ında enflasyon 75,5 seviyelerindeydi. En son 30,6'ya kadar düştü yani yaklaşık 45 puanlık bir gerileme oldu. Yeterli mi? Değil. Daha da düşmesini istiyoruz. İstikametimiz bu yönde.

"SIKI PARA DURUŞU DEVAM EDECEK"

Sıkı para politikalarımızı devam ettireceğiz, disiplinli maliye politikalarımızı sürdüreceğiz. Buralarda kararlıyız ama bunlar yetmez. Bir taraftan da arz yönlü politikalarla, enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmamız lazım. Burada 5 tane kritik alanımız var. Birincisi gıda, ikincisi sosyal konut, üçüncüsü enerji, dördüncüsü lojistik, beşincisi de insan kaynakları. Bu 5 alanda arz yönlü politikaların hem enflasyonla mücadelemize hem dengeli ve sürdürülebilir büyümemize ciddi katkılar sunacağına inanıyoruz.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: