Budist rahipler 3.700 km'lik barış yürüyüşünü Washington'da tamamladı
Video. Teksas’tan barış ve meditasyon farkındalığı için 3.700 km yürüyen bir grup Theravada Budist keşiş, Washington DC’ye ulaştı.
11 Şub 2026 - 12:15
YAYINLANMA
14 Mar 2026 - 03:15
GÜNCELLEME
Bir grup Theravada Budist keşiş, Teksas'ın Fort Worth kentinden yaya olarak çıktıkları 3.700 kilometrelik yolculuğu tamamlayarak Washington DC'ye ulaştı.
On dokuz keşiş, Teksas'taki Huong Dao Vipassana Bhavana Merkezi'nden Ekim 2025'te yola çıktı; Potomac Nehri üzerindeki Chain Bridge'den geçerek ABD başkentine varmadan önce birçok güney ve doğu eyaletinden geçti.
Saygıdeğer Bhikkhu Pannakara'nın öncülük ettiği grup, bu girişimle barış konusunda farkındalık yaratmayı ve Vipassana meditasyonunun uygulanmasını teşvik etmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Güzergâh boyunca keşişler büyük ilgi gördü; destekçileri, sessiz yürüyüşlerini izlemek için kasaba ve şehirlerde bir araya geldi.
YORUMLAR
İLGİNİZİ
ÇEKEBİLİR