Binlerce Kübalı hacı, Havana'da El Rincón türbesine akın ediyor, Aziz Lazar'dan kutsanmayı diliyor
Video. Küba’da, Havana’nın dış mahallelerindeki El Rincon’daki türbeye doğru, Aziz Lazarus’u onurlandıran yıllık hac sırasında binlerce inançlı yürüyerek akın etti.
17 Ara 2025 - 15:01
YAYINLANMA
Ritüel, Katolik inancını Afro-Küba Santería’sı ile harmanlıyor ve 16-17 Aralık’ta adanın dört bir yanından inananları çekiyor.
Aziz Lazarus, Babalú Aye ya da kısaca İhtiyar olarak da bilinir ve hastaların ve yoksulların koruyucusu olarak saygı görür. Birçok hacı, azizle ilişkilendirilen mor giysiler giydi. Bazıları uzun mesafeler yürüdü, diğerleri adaklarını yerine getirmek için sürünerek ya da dizlerinin üzerinde ilerledi.
Dang humması ve chikungunya salgınlarının ve derin ekonomik krizin ortasında, dualar sağlık ve istikrara odaklandı.
YORUMLAR
İLGİNİZİ
ÇEKEBİLİR