Beşiktaş teknik direktörü Vincenzo Italiano: 'Sinirlendirmeye başladı'
Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda konuk olduğu Trabzonspor'a mağlup olan Beşiktaş'ta teknik direktör Vincenzo Italiano mücadelenin ardından konuştu.
Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda karşı karşıya geldiği Trabzonspor'a 2-0 mağlup olan Beşiktaş'ta teknik direktör Vincenzo Italiano mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.
"PERFORMANSIMIZDAN ÇOK MEMNUNUM"
İyi bir performans sergilediklerini belirten İtalyan teknik adam, "Bundan önceki mağlubiyetlerde rahatsız oluyordum, çok sinirleniyordum ama bu maç öyle değildi... Performansımızdan çok memnunum. Andre Onana harika kurtarışlar yaptı. Onlara çok pozisyon vermedik. Çok iyi hazırlandık, Trabzonspor'a zorluk çıkardık ama bazı yerlerde doğru yapamadık. Çalışarak bunları düzeltmeliyiz. Takımdan memnunum ama sonuç bunu yansıtmıyor. Onların evinde pas yaptık, çok fazla topa sahip olduk. Bunları düzeltirsek çok daha güzel göreceğimizi düşünüyorum." ifadelerini sarf etti.
Deplasman performansına dikkat çeken Italiano şu sözlerle cümlelerini noktaladı:
"Geliştirmemiz gereken bazı şeyler var. Daha karakterli olmalıyız, son paslar daha iyi olmalı, son vuruşlar daha iyi olmalı. Konsantrasyon daha yüksek olmalı. Evimizde bu çok yüksek ama deplasmanda bunu yapamıyoruz. Puanlar kaybettik. Bunlara çözüm bulunabilir, imkansız değil. Evimizden uzak kalınca sorun var, bunu çözebiliriz. Çalışmamız gerekiyor sadece. Ligde her puan çok önemli. Bunu geliştirmemiz gerekiyor."
"EKSİKLİĞİNİ HİSSETTİK"
Basın toplantısında Orkun Kökçü'nün eksikliğini hissettiklerini belirten Italiano, "Orkun gerçek bir lider, gerçek bir kaptan, gerçek bir şampiyon. Bugün onun eksikliğini hissettik. Özellikle son 20 metreye çok fazla girdik, rakip ceza sahasına çok fazla girdik. Onun son vuruşlarını, son paslarını ve oyun aklını aradığımızı düşünüyorum. Olsa belki daha farklı olabilirdi" dedi.
Deplasman performanslarına yeniden değinen İtalyan teknik adam şu sözlerle devam etti:
"Eğer büyük takımsanız, iç sahada nasıl oynuyorsanız deplasmanda da öyle oynamanız gerekir. Her yerde aynı şekilde oynamanız ve kendinizi aynı şekilde göstermeniz gerekir."
"SİNİRLENDİRMEYE BAŞLADI"
Deplasman oyunlarına sinirlenmeye başladığını belirten Vincenzo Italiano şu sözlerle cümlelerini noktaladı:
"Deplasmanda mağlubiyet alma olayı beni gerçekten artık sinirlendirmeye başladı. Beni yormaya başladığını söyleyebilirim. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Burada hemen çözüm bulmamız gerekiyor. Çözümü bulacak kişi de ben ve ekibim. Bir takımın iç sahada farklı, deplasmanda farklı oynaması gerçekten asla kabul edilebilir bir şey değil."