Bayraklı’da Kadın Emeği Pazarı’na Ziyaretçi Akını

Bayraklı Belediyesi’nin Mansuroğlu Mahallesi’nde düzenlediği Kadın Emeği Pazarı, ziyaretçi akınına uğruyor. İrfan Önal, “Emekçi kadınlarımızın yanındayız,” diyerek destek sözü verdi.

14 Ağu 2025 - 07:53 YAYINLANMA
Bayraklı’da Kadın Emeği Pazarı’na Ziyaretçi Akını

Bayraklı’da Kadın Emeği Pazarı’na Ziyaretçi Akını

 

ALİ EROL DİKER

Bayraklı Belediyesi’nin Mansuroğlu Mahallesi’nde düzenlediği Kadın Emeği Pazarı, ziyaretçi akınına uğruyor. İrfan Önal, “Emekçi kadınlarımızın yanındayız,” diyerek destek sözü verdi.

Bayraklı Belediyesi’nin 12-14 Ağustos 2025 tarihlerinde Mansuroğlu Mahallesi’ndeki 100. Yıl Matematik ve Zeka Oyunları Parkı’nda düzenlediği “Kadın Emeği ve Dayanışma Günleri” büyük ilgi gördü. El emeği ürünlerin sergilendiği etkinlik, ziyaretçi akınına uğrarken, Belediye Başkanı İrfan Önal, “Emekçi kadınlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Bu tür etkinlikler tüm mahallelerimizde sürecek,” dedi.

Kadın Emeği Pazarı’na Yoğun İlgi

Bayraklı Belediyesi’nin kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını güçlendirmek amacıyla düzenlediği etkinlik, 100. Yıl Matematik ve Zeka Oyunları Parkı’nda coşkulu bir törenle başladı. 13-14 Ağustos tarihlerinde 19.00-23.00 saatleri arasında devam eden etkinlikte, el işi stantlar, söyleşiler, atölyeler ve sahne gösterileri yer aldı. Kadın kooperatifleri ve semt merkezlerinden kursiyerlerin el emeği ürünlerinin sergilendiği pazar, yüzlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Başkan İrfan Önal, eşi Gökçe Pişkin Önal ile birlikte stantları tek tek gezerek üretici kadınlarla sohbet etti. Önal, “Emekçi kadınlarımızın el emeği, göz nuru üretimlerine destek vermeye devam edeceğiz. Bu tür etkinlikleri Bayraklı’nın tüm mahallelerinde yaygınlaştıracağız. Kadınların güçlenmesi, toplumun güçlenmesi demektir,” diyerek başarı dileklerini iletti.

Katılımcılardan Başkana Teşekkür

Etkinlikte stant açan Ayten Şen, memnuniyetini şu sözlerle ifade etti: “Bu tür etkinliklerin biz ev hanımları için devam etmesini diliyoruz. Bayraklı Belediye Başkanı Sayın İrfan Önal’a teşekkür ediyorum. Bize bu fırsatı sunarak üretimlerimizi sergileme imkânı sağladı.” Şen’in sözleri, etkinliğin kadın üreticiler için önemini bir kez daha ortaya koydu.

Etkinlikte Neler Var?

“Kadın Emeği ve Dayanışma Günleri”nde el yapımı takılar, ev aksesuarları ve tasarımlar ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, çocuklar için yüz boyama, heykel ve satranç atölyeleri düzenlendi. Flamenko dans gösterileri ve Trio dinletisi gibi sahne performansları etkinliğe renk kattı. Ayrıca, İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) üyeleri tarafından “İş’te Dijital Kadınlar” söyleşisi ve Avukat Özlem Altıparmak’ın “Doğa ve Kadın Emeği” konulu sunumu yoğun ilgi gördü. Bayraklı Belediyesi Semt Merkezi kursiyerlerinden Songül Çakır’ın başarı hikayesi de katılımcılara ilham verdi.

Önal’dan Kadınlara Destek Sözü

Başkan İrfan Önal, etkinlikte yaptığı konuşmada kadınların toplumsal rolüne vurgu yaptı: “Kadınlar, sadece evlerin değil; ailelerin, mahallelerin ve kentlerin mimarlarıdır. Onların güçlenmesi, tüm toplumun güçlenmesidir. Semt evleri, kadın kooperatifleri ve Kadın Danışma Merkezi aracılığıyla kadınların yanında olmaya devam edeceğiz.” Önal, stant ziyaretlerinde üretici kadınlara başarılarının devamını dileyerek destek mesajlarını yineledi.

Bayraklı’da Kadın Dayanışması Güçleniyor

Bayraklı Belediyesi’nin düzenlediği “Kadın Emeği ve Dayanışma Günleri”, kadınların emeğini görünür kılarken, dayanışma ruhunu da güçlendirdi. Ziyaretçi akınına uğrayan etkinlik, Bayraklı’nın sosyal ve kültürel hayatına renk kattı. İrfan Önal’ın tüm mahallelerde benzer etkinlikler düzenleme sözü, kadın üreticiler için umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor.

 
 

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: