Bass yanlışlıkla Bağlantılarını İtiraf etmişti: MİT resmen felç etti! Köşeye sıkıştılar

Milli İstihbarat Teşkilatı, son dönemlerde Türkiye’de eylem gerçekleştiremeyen DAEŞ’in ensesinde.

01 Kas 2017 - 15:10 YAYINLANMA
22 Şub 2026 - 08:23 GÜNCELLEME
Bass yanlışlıkla Bağlantılarını İtiraf etmişti: MİT resmen felç etti! Köşeye sıkıştılar

Güvenlik güçlerinin sıkı çalışmaları sonucu uzun süredir Türkiye’de eylem yapmasına engel olunan DEAŞ iyice köşeye sıkıştırıldı. Bu konuda Türk istihbarat birimlerinin tamamen ‘bağımsız’ olarak elde ettiği istihbarat başarısının etkili olduğu bildirildi.

 

Alınan bilgilere göre Amerikan istihbaratı, eski büyükelçinin iddia ettiği gibi Türkiye’ye yardım etmek bir yana, 15 Temmuz sonrası ülkenin iyice karışması için, yüzlerce DEAŞ militanını bizzat organize ederek Türkiye'ye sokmuş. 

 

Rezil kumpasın arkasında olduğunu gizlemeye çalışan Amerikan istihbaratı, Türkiye’ye yönlendirilen DEAŞ militanlarının sevk ve idare vazifesini ise bir Kuzey Avrupa ülkesinin istihbarat örgütüne ihale etmiş. 

 

 

HAREKET KABİLİYETLERİ FELÇ EDİLDİ

Amerika’nın, Türkiye’de bir iç savaş körüklemek için planladığı bu senaryonun piyonları konumundaki yüzlerce DEAŞ militanının 15 Temmuz sonrası Türk istihbarat birimlerinin, yakın takibine  alındığı ve hareket kabiliyetlerinin felç edildiği öğrenildi.

Operasyonlarda onlarca DEAŞ militanını etkisiz hale getirilirken, kalanların ise CIA tarafından geri çekildiği ileri sürülüyor. Hatırlanacağı gibi, ABD Büyükelçisi John Bass, geçtiğimiz günlerde ''Sayemizde DEAŞ, Türkiye’de eylem yapmıyor'' diyerek ABD’nin DEAŞ ile bağlantısını ağzından kaçırmıştı.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: