Bakan Yardımcısı Ünüvar, ASEAN Ulaştırma Bağlantısallığı Forumu'na katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen ASEAN Ulaştırma Bağlantısallığı Forumu 2026'nın açılışına katıldı.

24 Eki 2026 - 00:50 YAYINLANMA
Bakan Yardımcısı Ünüvar, ASEAN Ulaştırma Bağlantısallığı Forumu'na katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar'ın Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen ASEAN Ulaştırma Bağlantısallığı Forumu 2026'nın açılışına katıldığı bildirildi.

Forum kapsamında Avrasya-ASEAN demir yolu koridorunun geliştirilmesi ve Asya ile Avrupa arasındaki ulaştırma bağlantılarının güçlendirilmesinin ele alındığı belirtildi.

Paylaşımda, çok modlu taşımacılık, altyapı yatırımları ve uluslararası lojistik iş birlikleri üzerine görüş alışverişinde bulunulduğu aktarıldı.

Türkiye'nin kıtalar arası bağlantısallığı güçlendirmek ve küresel lojistik ağlarındaki konumunu ileri taşımak için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. (İLKHA)

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: