Bakan Kurum açıkladı: Dünyada eşi benzeri yok! Deprem bölgesinde günde 550 konut ürettik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından büyük bir seferberlikle saatte 23, günde 550 konut üreterek dünyada eşi benzeri olmayan bir başarıya imza attıklarını söyledi.

01 Ağu 2026 - 16:02 YAYINLANMA
Bakan Kurum açıkladı: Dünyada eşi benzeri yok! Deprem bölgesinde günde 550 konut ürettik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Dirençli Şehirler Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremlerinin 11 ili ve 14 milyon kişiyi etkilediğini belirtti.

Depremin ardından devlet ve milletin el ele vererek büyük bir inşa süreci başlattığını anlatan Kurum, enkaz kaldırma çalışmalarının yanı sıra yeni şehirlerin inşası için de hızlı şekilde harekete geçildiğini ifade etti.

Kurum, depremden 15 gün sonra temellerin atıldığını, 45. günde ilk konutların teslim edilmeye başlandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bir taraftan enkaz kaldırılıyordu ama bir taraftan da mimarlarımız, mühendislerimiz, plancılarımız en sağlam zeminde, fay hatlarından uzak yeni konutların inşası için seferberlik yürütüyorlardı. O zaman deprem esnasında 'Yapılamaz' diyenler açıkçası moralini bozdu, milletimize umut olduk. Başımızı öne eğdik, dedikodulara aldırmadık ve o söylenenlere kulak asmadık, büyük bir motivasyonla saatte 23, günde 550 konut üreterek dünyada eşi benzeri olmayan bir başarıya hep birlikte imza attık."

Bu başarının tek başına elde edilmediğini vurgulayan Kurum, deprem bölgesindeki 11 ilin tamamında vatandaşlarla birlikte çalıştıklarını dile getirdi.

Kurum, bugün Kahramanmaraş'ta hüzün yerine çocuk seslerinin yükseldiğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, 11 ilde gece gündüz karınca gibi çalışarak alın terimizle, emeğimizle bu işi yaptık. Şimdi de gururla bu şehre geliyoruz." dedi.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: