Almanya ordusunun özel birimi Berlin metrosunda eğitim yapıyor
Video. Berlin-Charlottenburg’daki Jungfernheide metro ve banliyö istasyonunda, gece yarısı, taarruz tüfekli ve tam teçhizatlı 35 asker savunma tatbikatı yapıyor.
19 Kas 2025 - 12:02
YAYINLANMA
Alman Muhafız Taburu, Berlin'i savunmak için birkaç gün boyunca eğitim yapıyor. Her ihtimale karşı. Tatbikatın adı: "Bollwerk Bärlin III"
Bu gece askerler, komutanın olası bir savunma durumunda "çok gerçekçi" diye tanımladığı ve Berlin gibi bir metropolde yakın temas ile kentsel muharebenin özel gereksinimlerini karşılayan bir senaryonun tatbikatını yapıyor.
Alman askerlerini taşıyan bir metro treni, Jungfernheide istasyonuna kısa bir süre kala düşman kuvvetlerinin saldırısına uğruyor ve zorla durduruluyor.
Başlangıçta durum belirsiz. İlerleyen askerler, saldırganlara karşı kendilerini savunmak ve dar tünelden yaralı silah arkadaşlarını tahliye etmek zorunda. Bu, Bundeswehr'in bir metro istasyonunda gerçekleştirdiği ilk tatbikat.
YORUMLAR
İLGİNİZİ
ÇEKEBİLİR