Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulundan Cibuti'ye Su Kuyusu Projesi
Karabağlar Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu öğretmen,öğrenci ve velilerin katkılarıyla,İHH İzmir Temsilciliği işbirliği ile CİBUTİ/Tajura-Hagoli’de 100 kişinin faydalandığı 25 m. Derinlikte içme ve sulama amaçlı su kuyusu açıldı.
Karabağlar Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu öğretmen,öğrenci ve velilerin katkılarıyla, İHH İzmir Temsilciliği işbirliği ile CİBUTİ/Tajura-Hagoli’de 100 kişinin faydalandığı 25 m derinlikte içme ve sulama amaçlı su kuyusu açıldı.
Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu olarak, uzak diyarlarda ihtiyaç sahibi insanların bir ihtiyacını karşılamanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını anlatan okul Müdürü Bederettin Kara, "Biliyoruz ki; Sevgili Peygamberimizin ifadesiyle 'Kim bir insanın sıkıntısını giderirse, Allah Teala o insanın kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir'. Bu düşüncelerle Eylül 2016 da başlattığımız proje çalışmamız, Mart 2017 de sonuçlanmıştır" diye konuştu.

Proje için gerekli olan 4500 doların kısa sürede toplanarak İHH hesabına yatırıldığını ve projelerinin tahmin edilenden daha kısa sürede tamamlandığını dile getiren Bedrettin Kara, Afrika‘da su sıkıntısı çeken insanlara bu projeyi yapmanın guru ve mutluluğunu yaşıdıklarını kaydederek, Projemize değerli katkılarından dolayı Müdür yardımcılarımız Mehmet ÖZPINAR’a, N.Hande YILDIZ’a, projeden sorumlu öğretmenimiz Hülya YILMAZ’a, tüm öğretmen ve öğrencilerimize ayrıca İHH İzmir Koordinatörü Yasin KELEŞ’e teşekkür ediyorum. Su gibi aziz olun!" dedi.