AK Parti İzmir’de Yeni Başkanlar Belli Oldu: Kimler Başkan Atandı?
İlçe Başkan Adayı isimlerin Ankara’ya çağrılması sonrası Genel Merkez’de yapılan görüşmelerin ardından Bayraklı, Karabağlar, Bergama ile Urla’nın yeni başkanları netleşti. Yeni başkanlara görevleri Ankara'da tebliğ edildi
AK Parti’de Kurban Bayramı öncesinde Genel Merkezi’nin istifalarını aldığı Bayraklı, Karabağlar ve Bergama’da yeni ilçe başkanını belirlemek için başlatılan süreç sonlanırken, daha önceden görevinden ayrılan Urla İlçe Başkanı Safiye Özcan’dan boşalan koltuk için yeni isim de belirlendi.
Üç ilçede bazı isimler Ankara’ya davet edilirken görüşme ileri bir tarihe ertelenmişti. Ertelenen görüşme ve karar alınma süreci yeniden başlatıldı. Genel merkez üç ilçeden ismi başkanlık için öne çıkan isimleri yeniden Ankara’ya davet etti. Genel Merkez ayrıca Urla İlçe Teşkilatı için de başkan adaylarını Ankara’ya çağırdı.
Buna göre Ankara’ya Bayraklı için Tanfer Kemerli, Bilal Kırkpınar, Halil Polat, Özgür Hızal, Veysel Güldoğan, Abdullah Süer ve Erkan Özkan çağrıldı. Karabağlar için Aykut Dikencik, Kazım Erten, Ahmet Tatar, Engin Uğurlular’ın gelmesi istenirken Bergama için ise Hakan Koştu, Ahmet Dağdelen ve Melih Sağlam Başoğlu davet edildi. Urla için ise Ahmet Çetin Tutar, Ahmet Olgun Bilici, Şahin Emre ve Önder Şengüler çağrıldı.
AK Parti Genel Merkezi'nde bugün saat 14:00’te başlayan maratonda ilçe başkan adayları teşkilat başkanlığında görüşme odasına alındı. Görüşmede, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, İzmir Koordinatörü Yardımcısı Murat Yıldırım, Koordinatör Milletvekili Mustafa Köse, İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve Teşkilat Başkanı Abdurrahman Tosun da hazır bulundu.

İŞTE BAŞKANLAR
Genel Merkez'deki görüşmeler yaklaşık 3.5 saat sürdü. Heyet tüm adayları tek tek dinledi ve kararını verdi.
KARABAĞLAR KAZIM ERTEN
BAYRAKLI ÖZGÜR HIZAL
Buna göre AK Parti Bayraklı'nın yeni başkanı Avukat Özgür Hızal olurken Karabağlar’da ise göreve Kazım Erten getirildi.
Genel Merkez Bergama için Hakan Koştu'yu başkan seçti. İlçe başkanlığının vekaleten yürütüldüğü Urla'da görev Ahmet Olgun Bilici'nin oldu.
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican görevlendirmelerin ardından yeni başkanların kendisi ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ile çekilen fotoğraflarını paylaşarak, 'Hayırlı olsun' dileğinde bulundu. Yeni atanan başkanlar ile birlikte ilçe yönetimleri de yeniden şekillenecek.