AB'nin yaptırım teklifine sert tepki: Türkiye pazularını gösterir

Türkiye'ye karşı atılması muhtemel adımlara karşı bir taslak hazırladı. Taslaktaki maddelerin ne anlama geldiğini değerlendiren Prof. Dr. Hasan Ünal, söz konusu önerinin Türkiye'yi ekonomik açıdan çok ciddi anlamda etkilemeyeceğini ancak özellikle Rumlar ve Yunanlılara ciddi bir moral kazandıracağına işaret ederek, "AB, Türkiye konusunda uluslararası hukuku gözardı edemez" dedi.

11 Tem 2019 - 18:29 YAYINLANMA
AB'nin yaptırım teklifine sert tepki: Türkiye pazularını gösterir

Doğu Akdeniz'de ülkemizin haklı adımlarından rahatsızlık duyan Avrupa Birliği, hukuk tanımazlığını bir adım daha ileri taşıdı ve Türkiye'ye karşı atılması muhtemel adımlara karşı bir taslak hazırladı. Taslaktaki maddelerin ne anlama geldiğini değerlendiren Prof. Dr. Hasan Ünal, söz konusu önerinin Türkiye'yi ekonomik açıdan çok ciddi anlamda etkilemeyeceğini ancak özellikle Rumlar ve Yunanlılara ciddi bir moral kazandıracağına işaret ederek, "AB, Türkiye konusunda uluslararası hukuku gözardı ediyor. Ancak unutmamalılar ki biz NATO üyesiyiz ve topluluğun askeri açıdan en güçlü ikinci ülkesiyiz. Eğer AB-Yunanistan ve Rum tarafı bu tür adımlara devam ederse Türkiye pazularını göstermekten çekinmez ve o zaman da sonuçları karşı taraf için iyi olmaz" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırındaki askeri birliklere zırhlı personel taşıyıcısı ve komando takviyesi devam ediyor. Güvenlik ve Terör Politikaları Uzmanı Coşkun Başbuğ, bölgeye yapılan sevkiyatları değerlendirdi.

Başbuğ, ''Türkiye’nin bölgedeki hamleleri neticesinde ABD çıkmaza girince, bu sefer Irak modelini tekrar uygulamak için geçtiğimiz gün bir çabaya girişti'' dedi.

 

''TÜRKİYE, BÖLGEDEKİ GELİŞMELERE SEYİRCİ KALMAZ''

Türkiye’nin olası bir harekâtın hazırlığında olduğunu belirten Başbuğ, ''Türkiye bölgedeki gelişmelere seyirci kalmaz, terör örgütü PKK/SDG’nin bölgede meşrulaştırılması devam ediyor. Türkiye2nin Suriye sınırına yönelik sevkiyatlarının son zamanlarda artmasının bir sebebi de, Suriye coğrafyasında özellikle son günlerde Amerika’nın çektiği yapıdır. Son zamanlarda yaptıkları açıklamalarla buna İngiltere ve Fransa da dâhil oldu.'' dedi. 

 

''ABD, SURİYE'DE IRAK MODELİNİ UYGULAMAK İSTİYOR''

ABD’nin Irak modelini Suriye’ye uygulama çabasında olduğunu ifade eden Başbuğ, ''Irak’ta Birinci Körfez Harekâtında bulundum. İkincisinde ise bölgedeydim. Amerika burada kitlesel imha yalanını uluslararası boyuta taşımak ve ‘uluslararası boyutta çözüyoruz’ havası yaratmak için NATO’yu sorunun içine çekti. Buradaki güçlerin hepsi sembolik ve göstermelikti.'' diye konuştu.

 

''TÜRKİYE'NİN HAMLELERİ, ABD'Yİ ÇIKMAZA SOKTU''

NATO’nun bölge için bir çaba gösterme kapsamında Irak’ı çukura düşürdüğünü ifade eden Başbuğ, ''Suriye’de ise bu model değişti. DEAŞ'ı tek başına ben yeneceğim, başka bir coğrafyadan kimsenin sözü olmasın derdine düştü. Türkiye’nin bölgedeki hamleleri neticesinde ABD çıkmaza girince, bu sefer Irak modelini tekrar uygulamak için geçtiğimiz gün bir çabaya girişti.'' diyerek sözlerini sonlandırdı. 

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: