ABD'de cinayet zanlısının da aralarında olduğu 3 mahkum firar etti
DeKalb County Şerif Ofisi’ne göre firar, pazartesi günü sabah erken saatlerde bölge hapishanesinde meydana geldi ve rutin bir güvenlik kontrolü sırasında fark edildi.
Yetkililer, Atlanta’nın hemen doğusundaki bir ilçe hapishanesinden, biri cinayet suçlamasıyla tutuklu bulunan üç mahkumun kaçtığını açıkladı.
DeKalb County Şerif Ofisi’ne göre firar, pazartesi günü sabah erken saatlerde DeKalb County Hapishanesi’nde meydana geldi ve rutin bir güvenlik kontrolü sırasında fark edildi.
Şerif Melody Maddox yaptığı açıklamada, “Bu güvenlik ihlalini son derece ciddiye alıyoruz ve söz konusu kişilerin en kısa sürede güvenli şekilde yeniden gözaltına alınması için yoğun çaba harcıyoruz,” dedi. Kaçışın nasıl gerçekleştiğine dair henüz bir ayrıntı paylaşılmadı.
Şerif Ofisi, firari mahkumların "silahlı olabileceği" ve "tehlikeli kabul edildikleri" uyarısında bulundu.
Açıklamada, “Halktan son derece dikkatli olması ve bu kişilere yaklaşmaması istenmektedir,” denildi.
Mahkumların yaşlarının 24 ile 31 arasında olduğu, en genç olanının cinayet ve silahlı soygun suçlamalarıyla tutuklu bulunduğu belirtildi.
Diğer iki firarinin ise silahlı soygun ve kundaklama dahil çeşitli suçlamalarla karşı karşıya olduğu aktarıldı.
DeKalb County Şerif Ofisi’ne bağlı Firari Birimi, devriye ekipleri ve diğer kolluk kuvvetleriyle birlikte kaçan mahkumların yakalanması için çalışma yürütüyor.
Söz konusu hapishanenin, Atlanta şehir merkezinin yaklaşık 16 kilometre doğusunda bulunan Decatur’da yer aldığı belirtildi.