Bugun...


Şebnem Bursalı: Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç'i vefatının 20’nci yılında saygı ile anıyorum
Tarih: 19-10-2023 16:47:54 Güncelleme: 19-10-2023 16:47:54 + -


AK Parti İzmir Milletvekili Sayın Şebnem Bursalı’nın, Bosna Hersek’in Bilge Lider’i Aliya İzzetbegoviç’in vefatının 20’nci yıldönümü dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; "Bağımsız Bosna Hersek idealini, Avrupa’nın orta yerinde halkının yaşadığı bir soykırıma rağmen, katıksız inancı ve daima diri tuttuğu ümidiyle gerçekleştirdi" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 19-10-2023 16:47

Şebnem Bursalı: Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç'i vefatının 20’nci yılında saygı ile anıyorum

AK Parti İzmir Milletvekili Sayın Şebnem Bursalı’nın, Bosna Hersek’in Bilge Lider’i Aliya İzzetbegoviç’in vefatının 20’nci yıldönümü dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; "Bağımsız Bosna Hersek idealini, Avrupa’nın orta yerinde halkının yaşadığı bir soykırıma rağmen, katıksız inancı ve daima diri tuttuğu ümidiyle gerçekleştirdi" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili  Şebnem Bursalı’nın, Bosna Hersek’in Bilge Lider’i Aliya İzzetbegoviç’in vefatının 20’nci yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi:

SOKIRIMA RAĞMEN HALKIN

İNANCINI DAİMA DİRİ TUTTU

"İnancındaki samimiyeti, davasına olan adanmışlığı ve erdemli kişiliği ile 'bilge Lider' sıfatını fazlasıyla hak eden bir isimdi Aliya İzzetbegoviç. Bağımsız Bosna Hersek idealini, Avrupa’nın orta yerinde halkının yaşadığı bir soykırıma rağmen, katıksız inancı ve daima diri tuttuğu ümidiyle gerçekleştirdi."

İnancındaki samimiyeti, davasına olan adanmışlığı ve erdemli kişiliği ile “bilge Lider” sıfatını fazlasıyla hak eden bir isimdi Aliya İzzetbegoviç.

Bağımsız Bosna Hersek idealini, Avrupa’nın orta yerinde halkının yaşadığı bir soykırıma rağmen, katıksız inancı ve daima diri tuttuğu ümidiyle gerçekleştirdi.

DEVLETSİZ BİR MİLLET 

RÜZGARDA SAVRULUP GİDER

Aliya İzzetbegoviç’in, vefatından bir gün önce kendisini ziyaret eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Bosna’yı emanet eden şu sözleri çok anlamlı:

“Siz evlad-ı Fatihansınız. Onun için buralar size emanet. O emaneti koruyun”

Bilge Lider’i vefatının 20’nci yılında saygı ve rahmetle anıyorum.

Bosna mücadelesinin bir benzerini bugün Gazze’de veren Filistin halkı için onun şu sözünü hatırlatmak isterim:

“Devlet kelimesini hiç aklınızdan çıkarmayın. Devletsiz bir millet boşluğa düşer, rüzgârda savrulup gider.”






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI