Bugun...


Bulgaristan Türkiye İlişkileri Derinleşiyor, 9 Haziran'da Başlayacak Ticaret Zirvesine Büyük İlgi
Tarih: 02-06-2023 11:07:20 Güncelleme: 02-06-2023 11:07:20 + -


Bulgaristan-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) tarafından, DEİK/Türkiye-Bulgaristan İş Konseyi, TOBB, Bulgaristan Yatırım Ajansı, Bulgaristan KOBİ Destek ve Tanıtım Ajansı iş birliğiyle, 9-10 Haziran 2023 tarihinde Regnum Hotel Bansko’da “II. Bansko-Bulgar Türk Ticaret Zirvesi” düzenleniyor.

facebook-paylas
Tarih: 02-06-2023 11:07

Bulgaristan Türkiye İlişkileri Derinleşiyor, 9 Haziran'da Başlayacak Ticaret Zirvesine Büyük İlgi

RIFAT SAİT

Türkiye Balkanlarda ilşkilerini derinleştirmeye devam ediyor. Artan ticari ilişkilerde Türkiye'nin Balkanlarda ki yeri ve rolünü daha da stratejik noktaya getirdi. Balkan ülkerinden komşu ülke Bulgaristan ile de ticari ilşkiler her geçen yıl artmaya devam ediyor. Bu ticari ilşkilerin daha ileriye taşınmasına yönelik girişimlerden birisi de  9 Haziran'da  start alıyor. Zirveye 100'ün üzerinde firma firma katılıyor. 

Bulgaristan-Türk Ticaret  ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) tarafından, DEİK/Türkiye-Bulgaristan İş Konseyi, TOBB, Bulgaristan Yatırım Ajansı, Bulgaristan KOBİ Destek ve Tanıtım Ajansı iş birliğiyle, 9-10 Haziran 2023 tarihinde Regnum Hotel Bansko’da “II. Bansko-Bulgar Türk Ticaret Zirvesi” düzenleniyor.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve iki ülkeden 100’den fazla firmanın katılım sağladığı program kapsamında başarılı iş görüşmeleri gerçekleştirilmiş olup, Zirve’nin “Made in Türkiye” imajına pozitif katkı sağlayarak olumlu geri dönüşler alındığı değerlendiriliyor.

Söz konusu Zirve kapsamında, Bulgar firmalar tarafından iletilen taleplerin otomotiv yedek parçaları, inşaat ve yapı malzemeleri, metal, makina, kağıt, mobilya, enerji, ambalaj, gıda, bilişim teknolojileri, danışmanlık, tekstil, sağlık, kimya-kozmetik, plastik eşya, iklimlendirme, turizm sektörleri olduğu iletilmiş olup, talep eden firmaların söz konusu sektörlerde stand açma imkanı bulunuyor. 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI