Bugun...


Anafartalar Zaferi 106 yaşında
Tarih: 11-08-2021 08:44:32 Güncelleme: 11-08-2021 08:51:32 + -


Anafartalar Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü dolayısıyla Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda yer alan Conkbayırı’nda tören gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 11-08-2021 08:44

Anafartalar Zaferi 106 yaşında

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mustafa Oğuz, Avustralya Askeri Ataşesi Albay Richard Campbell, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir tarafından Atatürk Anıtı’na çelenklerin bırakılmasıyla başladı.

Bakan Ersoy, törende yaptığı konuşmada, Anafartalar Zaferi’nin her anının, cesaret, metanet, inanç destanı olan Çanakkale Savaşları’nın şanlı bir sayfası olduğunu söyledi. Deniz ve kara mücadelesiyle yaklaşık 9.5 ay süren Çanakkale Savaşları’nın, hem parçası olduğu tarihi süreç içinde hem de 20. yüzyılın şekillenmesinde kader tayin edici bir özelliğe sahip olduğunu belirten Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

Çanakkale’de elde edilen zafer, başkent İstanbul’u kurtardığı gibi aynı zamanda vatan kurtaran, devlet kuran komutanların ve liderlerin doğmasına da vesile oldu... Göğsüne şarapnel isabet ettiği halde ‘Asker yaralandığımı duymasın’ diyerek büyük bir metanet örneği gösteren, kendi ifadesi ile ‘ölümden daha ağır bir sorumluluk’ ile görev yaptığı Çanakkale’de ‘Anafartalar kahramanı’ olan Gazi Mustafa Kemal, üstlendiği vazifeyi, ‘Böyle bir sorumluluğu yerine getirmek basit bir iş değildir.”

Bakan Ersoy, Konya Selçuklu Belediyesi’nin destekleri ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin katkılarıyla hazırlanan Çanakkale Muharebeleri Sıhhiye Müzesi’nin açılışını da gerçekleştirdi. 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI