Bugun...


İzmir Kız Lisesi Başarı Çıtasını Yükseltti
Tarih: 19-10-2023 14:04:32 Güncelleme: 19-10-2023 14:36:32 + -


Son 4 yıl okul yönetiminde bir ekip olarak başlatılan çalışmalarla başarı çıtasını yükselten İzmir Kız Lisesi son dönemlerde birçok alanda elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor.

facebook-paylas
Tarih: 19-10-2023 14:04

İzmir Kız Lisesi Başarı Çıtasını Yükseltti

100. yıl mezunlarını vermeye hazırlanan İzmir Kız Lisesi, gelen öğrenci niteliğini artırırken, Türkiye’de en yüksek puanla öğrenci alan Anadolu Liseleri arasında 37. sıradan 18. sıraya kadar yükseldi.

Son 4 yıl okul yönetiminde bir ekip olarak başlatılan çalışmalarla başarı çıtasını yükselten İzmir Kız Lisesi son dönemlerde birçok alanda elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor.

İzmir’de şu an yüzdelik dilimlerde Kız Lisesi olarak tüm okullar içinde 5. Sırada yer almaktan mutluluk duyduklarını kaydeden İzmir Kız Lisesi Okul Müdürü Suna Yoldaş Özdemirçelik, “Mezunu olduğum okulumda müdür olmak benim için büyük mutluluk. Kendimize önemli hedefler belirledik. Başarı çıtamızı daha da yükseltmeye kararlıyız” dedi.

TÜRKİYE’DE EN YÜKSEK PUANLA

ÖĞRENCİ ALAN 18. OKUL OLDU

100. yılın mezunlarını vermeye hazırlanırken okulun hedefine, geçmiş kültürüne ve eğitim kalitesine yönelik yapılan çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını kaydeden Suna Yoldaş Özdemirçelik, “Anadolu Liseleri arasında kontenjanı artırıp 180 öğrenci almamıza rağmen başarı puanımızı, gelen öğrenci niteliğini ciddi bir şekilde yukarılara taşıdık. Bu okulun içindeki eğitim öğretime de yansımış oldu. Bütün bunların sonucunda Türkiye’de öğrenci alımı aşamasında en yüksek puanla öğrenci alan Anadolu Liseleri arasında İzmir Kız Lisesi olarak 37. sıradan 18. sıraya kadar yükseldik” diye konuştu.   

YABACI DİLDE DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Hazırlık uygulayan bir okul olmadığımız halde yabacı dil eğitimine yurtdışı projelerde yer almada önemli olduğu için ağırlık verdiklerini ve bu sayede o alanda daha çok tercih edilen okul olduklarını vurgulayan Özdemirçelik, çalışmalarımız neticesinde özel okulları da geride bırakarak uluslararası dil yarışmalarında dünya ikincisi olduk. Aynı zamanda uluslararası kamplara İzmir’den en çok öğrenci gönderen okul olma başarını da sağladık” şeklinde konuştu.

İZMİR’DE 5.İNCİ SIRADAYIZ

Kendilerine önemli hedefler belirlediklerini açıklayan Okul Müdürü Suna Yoldaş Özdemirçelik, Okulu aldığımızda 4’er şube 120 öğrenci alan bir kurum iken, yüzdelik dilimlerde İzmir’de 5.sırada idik. Şu an bu sıramızı korumakla beraber 4’e yakın puanlarla öğrenci alırken, bu yıl Almanca ve İngilizce de yüzdelik dilim olarak 1,95 düzeyinde öğrenci aldık. Üniversite sınavlarında İlk yüze giren öğrencilerimiz oldu” dedi.

EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ İLE PROTOKOL

2023-2024 yılı eğitim öğretim dönemine 950 öğrenci ile başladıklarını belirten Okul Müdürü Özdemirçelik, Okul’un başarısını artırmaya yönelik çalışmalara odaklandıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:  

“Ekonomi Üniversitesi ile protokol yaptık. Bu protokol çerçevesinde öğrencilerimiz Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile akıllı sanal ofis tasarımı yaptılar. Bu proje ile uluslararası yarışmaya katılıyoruz.

KODLAMA EĞİTİMLEİR VERİLİYOR

Okulumuzda son 2 yıldır bilişim derslerinin olmasını da sağladık. Kodlama eğitimleri veriyoruz. Öğrencilerimizin bu çalışmalarını protokol yaptığımız partner üniversitelerimiz ile projelerimizi daha üst seviyelere taşıyoruz.

Bütün bunlar bizi adım adım yukarılara taşıyor. Okul olarak TeknoFest’e 19 proje ile katıldık. Bizim için projelerimizle yer almamız önemliydi. TÜBİTAK’tan destek gören projelerimiz var. Genç girişimciler kapsamında 2 şirketimiz kuruldu.

EKO OKUL OLMAK İÇİN

PROJE HAZIRLANDI

İzmir’de ilk EKO okul olma konusunda çalışma başlattık. ERASMUS konusunda da EKO okul olma konusunda bir proje yazdık. ERASMUS projemiz kabul oldu. Portekiz ile işbaşı gözlem yaptık. Yeni projeler hazırlamaya devam ediyoruz.

Sportif alanda da öğrencilerimize her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz. Tekvando, yüzme ve atletizmde Türkiye ve uluslararası alanda önemli başarılar, dereceler kazanandık. Sosyal alanlarda aktifiz depremden etkilenen 18 depremzede aileyi misafir ettik. Bağış kampanyaları yaptık. Sosyal ve dayanışma projelerde yer alıyoruz.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI