Bugun...


Küresel Çözüm Platformu Ankara’da Fas ve Gambiya Büyükelçi yardımcılarıyla görüştü
Tarih: 02-11-2023 16:54:18 Güncelleme: 02-11-2023 17:05:18 + -


Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı Hakan Berktaş, Başkan Vekili İsmail Aktaş ve Platform Afrika Temsilcisi Bukshan Mulindwa, 7 Kıta 7 Kitap kültür projesi ve ticaret köprüleri oluşturma projeksiyonlarını görüşmek için davet aldıkları Fas ve Gambiya Büyükelçi yardımcılarıyla Ankara’da görüştü.

facebook-paylas
Tarih: 02-11-2023 16:54

Küresel Çözüm Platformu Ankara’da Fas ve Gambiya Büyükelçi yardımcılarıyla görüştü

Küresel Çözüm Platformu 7 Kıta 7 Kitap kültür projeleriyle ilgili

Ankara’da Fas ve Gambiya Büyükelçi yardımcılarıyla görüştü

Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı Hakan Berktaş, Başkan Vekili İsmail Aktaş  ve Platform Afrika Temsilcisi Bukshan Mulindwa, 7 Kıta 7 Kitap kültür projesi ve ticaret köprüleri oluşturma projeksiyonlarını görüşmek için davet aldıkları Fas ve Gambiya Büyükelçi yardımcılarıyla Ankara’da görüştü.

Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı Hakan Berktaş, Başkan Vekili İsmail Aktaş  ve Platform Afrika Temsilcisi Bukshan Mulindwa, 7 Kıta 7 Kitap kültür projesi ve ticaret köprüleri oluşturma projeksiyonlarını görüşmek için davet aldıkları Fas ve Gambiya Büyükelçi yardımcılarıyla Ankara’da görüştü. Yerelden evrenseli kuşatan proje ve projeksiyonlarıyla farkını ortaya koyan, gerek dezavantajlı, engelli-yaşlı-çocuk-göçmenlik alanları ile ilgili gruplarla ilgili çalışmalar yapan gerekse Türkiye’de yabancılarla çalışma grupları oluşturarak ticari faaliyetlerde bulunan Küresel Çözüm Platformu, hazırladığı sosyal, kültürel, sanatsal aktiviteler, spor festivalleriyle toplumların birbirleriyle kaynaşması yönünde önemli bir çimento görevi üstlenmekte. Bu bağlamda büyükelçiliklere ve kültür ataşelerine kültür projeleri 7 Kıta 7 Kitabı’na destek için İngilizce-Türkçe yazılar gönderdiklerini kaydeden Platform Başkanı Hakan Berktaş, kendilerine ilk davetin Türkiye’deki Fas ve Gambiya Büyükelçileri Yardımcılarından geldiğini, bu nedenle Ankara’ya gittiklerini kaydetti.

7 Kıta 7 Kitap kültür projemizi ve ticaret

köprüleri projeksiyonlarımızı paylaştık

Berktaş, “Bu bağlamda projelerimizi anlatmak üzere bizleri davet eden  Fas ve Gambiya Büyükelçi Yardımcılarıyla görüştük. Hem Fas Büyükelçi hem de Gambiya Büyükelçi Yardımcısı bizleri büyük bir nezaket ve hürmetle karşıladı, özel bir ihtimam ve büyük ilgi gösterdi.  Fas Büyükelçi Yardımcısı da, Gambiya Büyükelçisi Yardımcısı da ülkeleriyle ve büyükelçileriyle görüşerek projelerimizi detaylı şekilde paylaşacaklarını ifade ettiler. Biz de platform olarak misyonumuzu ve vizyonumuzu detaylı şekilde kendilerine anlatma fırsatı bulduk. Ülkemizle ticari bağların geliştirilmesi yönünde hangi çabaları sergilediğimizi dile getirdik” dedi.

Bin yıllık kültürler yüz yıllık popüler

kültürlerin altında ezilmemeli

Sosyal ve kültürel bağların geliştirilmesi için çalışmalarını hızla sürdürdükleri 7 Kıta 7 Kitap kültürel projelerinin detaylarını Büyükelçi yardımcılarına anlattıklarını söyleyen Berktaş, “Bu nitelikli kültür projemizin ülkelerimizi, toplumsal ve sosyal bağlarımızı güçlendirmek, insanlarımızın birbirini daha iyi tanımasına katkı sağlama amacını taşıdığını kaydettik. Bin yıllık kültürlerin yüz yıllık popüler kültürler karşısında ezilerek yok olmaması gerektiğini belirttik. Şu anda dünyada popüler bir kültür hegemonyası yaşandığını, masa başında üretilen; sosyal, dijital, görsel medya vasıtasıyla yayılan popüler kültürün her ülkede zehirli bir sarmaşık gibi insanların zihinlerini işgal ettiğini ifade ettik. 7 Kıta 7 Kitap çalışmamızın bu kültürel hegemonyayı kırmak, ülkeler arasında kardeşlik köprüleri oluşturmak amacını taşıyan proje olduğunu kaydederek, tüm yayın koordinasyonlarını, redaksiyonlarını ve editörlüklerini Küresel Çözüm Platformu’ndaki ekibimizin gerçekleştireceği bu kitabın, bizlere destek veren ülkelerimizin saygın kütüphanelerinde yer alacak, çok değerli bir kültürel hazine olacağını paylaştık. Yanı sıra yaşadığımız bu hazin gerçeğin büyük bir sitede oturup yanı başındaki komşusunu bile tanımayan, ama herkesin de yöneticilerini tanımasına benzediğini, bu bağlamda sorunlarımızı çözerken yönetimlerin ve yöneticilerin aracılığıyla çözülmesi gerekli olduğunu vurguladık” ifadelerini kullandı.

Her konuda destek sözü aldık

Görüştükleri iki Büyük Elçi Yardımcısının da ülkeleriyle kurulacak ticari bağlantılarda Küresel Çözüm Platformu’na destek çıkacaklarını, her projelerine katkı vereceklerini ifade ettiğini dile getiren Berktaş, “Ayrıca ticari anlamda ülkeleriyle nitelikli köprüler kurulması yönünde bizlere destek olacaklarını ifade ettiler. İki Büyükelçi Yardımcısı’na ikinci bir görüşme talebimizi ilettik ve olumlu cevap alarak yanlarından ayrıldık. Fas Büyükelçi Yardımcısı fotoğraf çektirmek istemezken, biz de kendilerinin bu ricalarını kırmadık” açıklamasını yaptı.

Küresel Çözüm Platformu nedir?

Küresel Çözüm Platformu, özünde dünyadaki Türk derneklerini bir araya getirerek onların üretecekleri enerji ve sinerjiden ülkemize katma değer sağlamak amacıyla yola çıkmıştır. Nitelikli projeler ve projeksiyonlar üreterek, gerek ülkemizin uluslar arası arenada tanınması, gerekse yabancıların ülkemizle olan ticari bağlantılarının, işbirliklerinin sağlanması çerçevesinde önemli işlere imza atmaktadır.  Her  noktada farklarını ortaya koyan, çok önemli ve nitelikli faaliyetlere imza atan, sürekli  projeler geliştiren enerjik ve dinamik, ileri görüşlü bir ekip bu müthiş organizasyonla ülkemize çok şeyler kazandıracak vizyonu ortaya koymaktadır. Platform’un belki de dünyada bir ilk olacak dünya devletlerinin destanlarını ihtiva edecek kültürel nitelikteki kitap çalışması son sürat devam etmekte.  Şu ana kadar ülkemizde bulunan kardeş ülkelerimizin büyükelçiliklerine İngilizce-Türkçe olarak 7 Kıta 7 Kitap kültürel nitelikteki kitaplarına kendilerine ait bir destanı Türkçe olarak göndermeleri hususunda destek vermeleri yönünde talep yazıları iletildi. İletişime geçilen büyükelçilikler ve kültür ataşelikleri platforma iyi niyetle karşılarken, bu çerçevede ilk görüşme de Fas ve Gambiya Büyükelçilikleriyle yapıldı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI