Bugun...


Berktaş, Çıtayı Yükseltti! Türkiye’nin ihtiyacı Yeni Bir Dernek Yolda
Tarih: 19-06-2023 11:12:39 Güncelleme: 19-06-2023 11:12:39 + -


Malatya Kalkınma Derneği (MAKADER) Genel Başkanı, Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği’ni kurarak çok nitelikli çalışmalara imza atan Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş, yeni bir dernek kurma hazırlığına daha başladı.

facebook-paylas
Tarih: 19-06-2023 11:12

Berktaş, Çıtayı Yükseltti! Türkiye’nin ihtiyacı Yeni Bir Dernek Yolda

Berktaş, çıtayı yükseltti… Türkiye’nin ihtiyacı yeni bir dernek yolda

Sosyal Politikalar Derneği

Malatya Kalkınma Derneği (MAKADER) Genel Başkanı, Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği’ni kurarak çok nitelikli çalışmalara imza atan Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş, yeni bir dernek kurma hazırlığına daha başladı.

Berktaş kurduğu bütün derneklerde farklı boyutlarda faaliyetler gerçekleştirdiğini ve Türkiye’nin ihtiyacını gözeterek yine kendi uzmanlık alanında Sosyal Politikaları Geliştirme Derneği kurma çalışmamalarına başladığını açıkladı. Bugünlerde derneklerinin tüzüğünün yazım aşamasını sürdürdüğünü kaydeden Berktaş, “Öncelikle bu derneği neden kurmaya karar verdiğimi açıklamak isterim. Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneğiyle Türkiye’de 1 milyon hasta ve 10 milyon hasta yakınını çok yakından ilgilendiren bu hastalıklarla ilgili olarak derneğimiz bünyesinde önemli çalışmalar yaptık. Ve milyonlarca hastamıza ve yakınlarının sorunlarının çözümüne katkılarda bulunduk. Bu derneğimiz Türkiye’de milyonlarca hastamızın hayatını çok yakından ilgilendiren Bakım Sigortası kanun teklifinin Türkiye Büyük Meclisi çatısı altına taşımak için büyük çabalar sarf etti. Bakım Sigortası teklifimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu dönemki vaatleri arasına girerek gösterdiğimi çaba tam manasıyla yerini bulmuş oldu. İnşallah önümüzdeki süreçte Bakım Sigortası’nın kanunlaşmasıyla milyonlarca hastamızın özel bakım merkezlerinde bakımı noktasında atığımız adımın ne kadar önemli olduğu da ortaya çıkmış olacaktır” dedi. Kendi uzmanlık alanı olan Sosyal Hizmetler bağlamında Alzheimer Başucu kitabını yazarak binlerce insana Alzheimer hastalığı ile mücadele ve hastaların pratik bakımları konusunda tecrübelerini aktardığını ifade eden Berktaş, “Sosyal Rehberlik Merkezimiz ile yüz binlerce insana desteğimiz oldu, onlara rehberlik yaptık. Türkiye’nin her bölgesindeki bakım ve huzur evlerine hasta yerleştirilmesi noktasında gönüllü olarak ücretsiz şekilde aracılık ve danışmanlık hizmeti verdik”  diye konuştu. Hakan Berktaş: Sosyal Politikaların çerçevesini ise şöyle çizdi:  Sosyal Politikalar, genel olarak sağlık, eğitim, konut, sosyal güvenlik, istihdam ve sosyal hizmetler alanlarındaki düzenlemeleri kapsamına alır. Bunun yanında; çevre, ulaşım, suçla mücadele, kadınlar, gençler, çocuklar, yaşlılar, engelliler ve diğer dezavantajlı kesimlere yönelik hizmetler ile kültür ve sanat alanındaki politika ve uygulamaları da sosyal politikanın konusu içindedir.Sosyal politika; sosyal refah ve sosyal adaleti sağlama, sosyal sınıflar arasındaki sürtüşmeleri asgariye indirgeme, sosyal sorunları ortadan kaldırma ve böylelikle sağlıklı bir toplum meydana getirme amacındadır. Bu amaçlar bir disiplin ve meslek olarak sosyal hizmet tarafından da paylaşılmaktadır. Berktaş, kurulma aşamasında olan Sosyal Politikalar Derneğimizle ilgili olarak önümüzdeki süreçte hangi aşamaya geldiğimizi de kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğini belirtti.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI