Bugun...



78 Yıllık Çınar’ın Karar Günü:İki kadının yarışında, kazanan gazetecilik olacak!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) 18’nci Genel Kurulu başladı. Emek ve Gelecek Tek Yürek Grubu Yönetim Kurulu Başkan Adayı ve İGC’nin mevcut başkanı Dilek Gappi ile Gazetecilere Demokrasi, Mesleğe İtibar Grubu Yönetim Kurulu Başkan Adayı Aylin Suphandağlı’nın yarıştığı genel kurulun ilk gününde adaylar üyelere seslendi.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-04-2024 17:44:31 Tarih: 04-04-2024 17:09

78 Yıllık Çınar’ın Karar Günü:İki kadının yarışında, kazanan gazetecilik olacak!

78 YILLIK ‘ÇINAR’IN KARAR GÜNÜ:

İki kadının yarışında, kazanan gazetecilik olacak!

Yağmur Daştan

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 18’inci Genel Kurulu, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda başladı. Emek ve Gelecek Tek Yürek Grubu Yönetim Kurulu Başkan Adayı ve İGC’nin mevcut başkanı Dilek Gappi ile Gazetecilere Demokrasi, Mesleğe İtibar Grubu Yönetim Kurulu Başkan Adayı Aylin Suphandağlı’nın yarıştığı genel kurula, CHP İzmir önceki dönem milletvekili ve İGC Onursal Başkanı Atila Sertel, İGC önceki dönem başkanı Misket Dikmen, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şube Başkanı Nil Kahramanoğlu ve basın emekçileri katıldı.

Genel Kurul’da divan başkanlığına tavsiye üzerine Levent Bimen seçildi. Katip üyeler ise Memduh Zaptikar, Mustafa Çabuk, Hatice Reyhan Berkman, Mazlum Vesek, Caner Tok oldu. İGC Genel Kurulu’nun açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı Bimen, ¨Bize verdiğiniz onurlu görev için teşekkür ediyoruz Uzun çalışmalar sonucu tamamlanarak yeni tüzüğümüzle yapacağımız bu genel kurul iki günlük bir çalışma gerçekleştireceğiz. 78 yıllık ulu çınar cemiyetimizin üç yıllık yönetimini tamamlayan kurulu zaman sıkışması olmadan eleştirecek, eksiklikleri konuşacağız. Bu noktada tüzük komisyonundaki arkadaşlarımıza genel kurulumuz adına teşekkür ediyoruz. Ülkemiz yerel seçim yaşadı, sonuçlar hepimizin malumu ve umut verici. Halkımıza demokratik ve çağdaş ilkeler doğrultusunda hizmet etmelerini diliyoruz. Yaşadığımız bu genel kurul İzmir’e örnek de bir çalışma haline gelmiştir. Bu genel kurulumuzda iki kadın arkadaşımız cemiyet başkanlığına aday oldu. Bu davranış İzmir basının ne kadar cesaretli ve çağdaş kadın mensuplarının olduğunu bize kanıtladı. Divan olarak kendilerine başarılar dileriz¨ diye konuştu.

BASIN APARTMANI YOLDA

17’nci dönemde yaptıkları çalışmaları anlatmak üzere kürsüye gelen Gappi, ¨İGC, tam 78 yıldır gazetecilik mesleğinin birlik, beraberlik ve onurunu temsil eden; bağımsız gazetecilik için ulusal çapta mücadelesini sürdüren, üyeleriyle örnek dayanışma içerisinde olan saygınlığı, itibarı yüksek bir cemiyettir. Yönetim Kurulu’nda görev yaptığım arkadaşlarımla birlikte 17. dönemde yoğun ve özverili çalışmalar gerçekleştirdik. İzmir depreminde Cemiyetimize ait 12 dairenin yer aldığı Basın Apartmanı orta hasarlı olarak rapor aldı ve üç gün içerisinde binaya giriş çıkışlar yasaklandı. İGC’ye ait dairelerde kiracılar depozitolarını da alarak binadan ayrıldı. Zaman yitirmeden dönüşüm faaliyetlerine başladık. Mimari proje özenle tasarlandı. Basın Apartmanı; 2 bodrum, 1 zemin, 9 normal ve 1 çatı katı olmak üzere toplam 13 katlı olacak.  Depreme dayanıklı olması için kapsamlı altyapı çalışmaları hızla devam ediyor.  Temel için 80 santimetre çapında toplam 74 adet fore kazık çakılacak.   39’uncu kazık çakıldı, 25 metre derine inildi. Akıllı teknoloji ile inşa edilen binamızın yapımı inşallah ve umarım 20 ay sonra tamamlanacak.  Cemiyetimiz nefes alacak¨ dedi.

‘9 EYLÜL MEDYA GRUBU CAN SİMİDİ OLDU’

Bu süreçte 9 Eylül Medya Grubu ile bu süreçte başarılı bir süreç yürüttüklerinin de altını çizen Gappi, şunları aktardı: ¨Görevi devraldığımızda gazetemizin bile yeri yoktu.  Yılmadık. 9 Eylül İnternet Haber Sitesi ve stüdyo ile birlikte 9 Eylül Medya Grubu’nu oluşturduk. Gerçekten büyük bir sancıydı. Basın İlan Kurumu kriterleri ve bu dijitalleşme sayesinde 12 kişilik istihdam olanağına daha kavuştuk ama o kriterleri yakalarken öldük dirildik. Değdi mi değdi.   Basın İlan Kurumu kriterlerine ulaşan ilk iki medya kurumundan birisi olduk.   28 çalışana ulaştık. 9 Eylül Medya Grubu’na bilgisayar, kamera gibi yepyeni donanımlar kazandırdık. Kriterleri aşmak için günde 500 haber. 2022 yılına kadar günde bin tekil ziyaretçi 2 bin sayfa görüntüleme, bugün günde 40 bin tekil ziyaretçi, 100 bin sayfa görüntüleme, yıllarca İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin bütçesinden yüksek pay aldığı için eleştirilen Dokuz Eylül şimdi Cemiyetimizin can simidi oldu. Bugün 9 Eylül stüdyosu, teknik donanım eksikliği olmayan, tek kuruş borcu kalmayan pırıl pırıl çoğu iletişim fakültesi mezunu genç arkadaşlardan kurulu bir kadroya kavuştu.¨

Son olarak Cemiyet’in İzmir’in ve Türkiye’nin en saygın ve itibarlı cemiyetlerin başında geldiğinin altını çizen Gappi, ¨Herkes bilmelidir ki, Cemiyetimizin ulaştığı nokta kişisel beklentilerle gölgelenemeyecek kadar yüksektir. Tüm meslek büyüklerimizi, cemiyetimiz üyelerini ve siz değerli genel kurul üyelerimizi sevgiyle kucaklıyor, son ana kadar canla başla çalışan bir ekip olarak 17. Dönemi cemiyet tarihine geçecektir¨ diye konuştu.

SUPHANDAĞLI: DEMOKRASİ İÇİN YOLA ÇIKTIM

Adaylık konuşmasını yapan Gazetecilere Demokrasi, Mesleğe İtibar Grubu Yönetim Kurulu Başkan Adayı Aylin Suphandağlı, ¨Kayınpederim Sabri Suphandağlı’dan ve babam Sezer Doğan’dan ve daha nice emeği geçen değerli başkan ve yöneticilerimizden bugünlere miras kalmış İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne başkan adayı olmak benim için çok büyük bir onur. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdırlar’ diyerek bizlere çok önemli bir görev vermiştir. Çok onurlu bir mesleği icra ediyoruz. Türkiye'deki en sıkıntılı sektörlerin başında bizim sektörümüzün geldiğini üzülerek söylemek istiyorum… İşsizliğin yüksek olduğu, gazetelerin ve televizyonların kapanmak zorunda kaldığı, ekonomik sorunlarla ve türlü baskılarla boğuşan sektörümüzde her zorluğa karşın mesleğini hakkıyla yerine getirmeye çalışan hep bizler olduk. Bugüne kadar haksızlığa uğradığımız her konuda da çözüm yollarını hep birlikte aradık. Mücadelemizi artırabilmek için yeni bir soluğa, farklı bakış açılarına ve en önemlisi de el ele tutuşarak beraberliğe ihtiyacımız olduğu fikrindeyim. Dünyada aradığımız demokrasiyi ilk önce kendimizde bulmak için yola çıktım. Bu vesileyle de bugün bu büyük demokrasi şöleninde bir aradayız¨ dedi.

‘DİMDİK ARKANIZDA DURACAĞIZ’

Her zaman Atatürk ilke ve devrimlerini savunarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine bağlı kalacaklarını altını çizerek devam eden Suphandağlı, ¨İzmir’den ve İzmirli duruşundan yana, kendi kendine yettiği gibi meslektaşlarına da kucak açan, ekonomik açıdan bağımsız, fikir özgürlüğünü ve gazeteciliğin evrensel değerlerini sonuna kadar destekleyen, şeffaf, hesap verebilen ve barışçıl ilkelerle hareket edebilen, mesleğin itibarını ve üyelerin hakkını sonuna kadar koruyan, her türlü tehlikeye karşı tedbirler alan, tarafsız, doğruluk ve dürüstlükten ayrılmayan, kimseyi hasım görmeyen, kırmayan, incitmeyen demokratik ve aydınlık bir İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni hep birlikte yönetme hedefiyle harekete geçtik. Bu yolda gazetecilerin görevini daha rahat ve özgürce yapabilmesi, baskılara boyun eğmeden güçlü olması için, yönetimimizde tüm meslektaşlarımızın arkasında dimdik duran bir meslek örgütlerinin olacağına söz veriyoruz. Bugüne kadar asla mirasyedi olmadık, her zaman aldığımız mirası günden güne büyüttüğümüz gibi 78 yıllık bir çınar olan Cemiyetimizi de en yüksek mertebelere ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız¨ diye konuştu.

ÜYELERE EKİPMAN DESTEĞİ

Seçilmesi durumunda hayata geçirmek istediği projeler hakkında da bilgiler veren Suphandağlı, şunları anlattı: ¨ En çok üzüldüğümüz şeylerden biri bir meslektaşımızın ekipman eksikliği nedeniyle mesleğini icra edememesi… Bazen kamera, bazen bilgisayar, bazen ses kayıt cihazı… Bünyemizde oluşturacağımız bir sistemle meslektaşlarımızın kütüphane usulü ekipman desteği almasını sağlayacağız. Böylelikle kimse zorda kalmayacak, dilediği zaman çalışmalarını kolaylıkla yapacak. İGC bünyesindeki eğitimleri çoğaltacak, her ihtiyaca uygun eğitimlerle üyelerimizin buluşmasını sağlayacağız. Sivil toplum kuruluşlarıyla el ele verecek sosyal sorumluluk projeleriyle geleceğe de umut olacağız. Ayrıca diğer meslek kollarıyla da iş birliğimizi güçlendirerek yapacağımız protokollerle eğitimden sağlığa, teknoloji şirketlerinden gıda firmalarına birçok alanda üyelerimize fayda sağlayacağız.¨

9 EYLÜL MEDYA GRUBU ULUSALA TAŞINACAK

İGC’nin büyük gücü 9 Eylül Medya Grubu hakkında da görüşlerini bildiren Suphandağlı, ¨9 Eylül medya grubu ile ilgili çok farklı düşüncelerim olduğu, 9 Eylül’ün İzmir’deki yerel medyaya rakip olduğu, gazeteyi kapatarak yerel medyanın kâr marjını artırmak istediğim söyleniyormuş; kulaklarıma inanamasam da öyle duydum…İnsan evladını öldürebilir mi? 9 Eylül’de çalışan arkadaşlarım, sizlere söylenenlere asla inanmayın. Bana ‘Kendi gazetesi var’ diyorlar, evet. Ancak seçildiğim takdirde bugünlere taşıdığım Ege Telgraf’ı kızım Aycan Suphandağlı’ya teslim edeceğimi de söylemek isterim. Ben, gazetede yer alan her bir harfin, o gazete için çekilen her bir fotoğrafın, emek emek ilmek ilmek hazırlanan her bir sayfasını bilirim, gündemden geri kalmayalım diye gecesini gündüzüne katan internetçilerin haber aşkını bilirim… Ben, emeğin en yüce değer olduğunu bilirim… 9 Eylül gazetesinin İzmir basınına sağladığı kazanımlar herkesin malumudur. Bugüne kadar bu çalışmaları yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Yönetimimizde emekçi tavır sonuna kadar ortaya konulacak; alın terini koruyacak sendikal ve hukuksal mücadeleler emekçilerimizin isteği ve beklentileri doğrultusunda günden güne artarak ilerleyecektir. Evet, bir yerde haklılar… 9 Eylül medya grubumuz için düşüncelerim çok farklı… Gazete ve internet sitesini ulusal mecraya taşımak; kuruluşun imza günü olan ve tüm yurda kurtuluşu aşılayan 9 Eylül’ün tüm Türkiye’yi kucaklaması bizim en büyük şanımız olacaktır¨ diye konuştu.

‘ÜYELERE EV İÇİN HAREKETE GEÇECEĞİZ’

¨Bugüne kadar hayıflandığımız en büyük konu ihtiyaç sahibi meslektaşlarımız için konut projesini hayata geçirememek oldu¨ sözleriyle devam eden Suphandağlı, ¨Geçen dönemde birçok arkadaşımın bu isteği çok kez dile getirdiği ancak dönemin şartlarıyla bu isteğin ne yazık ki gerçekleştirilemediğini biliyorum. Pandemi ve art ardına yaşadığımız deprem felaketlerinin üzerine Türkiye’nin yaşadığı olumsuz ekonomik tablo, o dönemde bu projelerin hayata geçirilmesini engellese de artık harekete geçme zamanımızın geldiği düşüncesindeyim. Sonuçta başka kentlerde bu proje hayata geçebiliyorsa, bugüne kadar çoktan geçtiyse bizde neden olmasın? Üyelerimizin ev sahibi olması için gereken tüm görüşmeleri yapıp aşınması gereken yolları aşındırır, açılmayan kapıları açmak için elimizdeki tüm gücü kullanırız… Yönetime seçilmemiz halinde önümüzdeki hafta içinde projemizi görüşmek adına şimdiden gerekli girişimlerimiz olduğunu da mutlulukla belirtmek isterim…¨ dedi.

‘GELİN SORUNLARI HEP BİRLİKTE AŞALIM’

Yeni dönemde, geçmişte başlayan projelerin devamlılığını da sağlayacaklarının altını çizen Aylin Suphandağlı, ¨Ekibimiz ne yapacağını bilen, mesleki tecrübelerini asla çıkarlarıyla gölgelememiş, bilgi ve birikim sahibi ve en önemlisi de meslek aşkıyla yanıp tutuşan kişilerden oluşuyor. Her birinin atacağı adımlara, duruşlarına kefilim ve bunu da en iyi görecek ve her daim denetleyecek olan sizlersiniz…Gelin, yeni bir sayfa açalım… Hasan Tahsin’in kenti İzmir’de basının gücüne güç katalım. Gelin, var olan ve önümüze çıkabilecek sorunları hep birlikte aşalım… Tecrübeniz ışığımız, gençliğiniz heyecanımız olsun… Bu sefer kazanan ‘Gazetecilere Demokrasi, Mesleğe İtibar’ olsun… Biz her zaman büyük ve güçlü bir aileyiz. Herkese ulaşmaya çalıştığımız ve kimseyi kırmak istemediğimiz bir yola çıktık. Destek veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim¨ diye konuştu.

PROJELERİNİ ANLATTI

Suphandağlı’nın ardından Dilek Gappi de adaylık konuşmasını gerçekleştirdi. ¨28 yıllık onurlu bir duruşun temsilcisi olan İGC, en etkin, yurtdışı ile bağlantısı olan bir cemiyettir¨ vurgusuyla açıklamalarına başlayan Gappi, ¨Emek ve Gelecek Grubu, bu geleneğin devamı olacaktır. İlk ve olmazsa olmaz, mutlaka olacak projemiz basın apartmanı ile ilgili verdiğimiz söz. Basın apartmanı bitecek ve Kordon’un en pırıl pırıl apartmanı olacak. Dikili’deki 40 dönümlük arazinin tarım arazisi vasfını değiştirip imara açılması gerekiyor. İnsanların rahatça yaşayabileceği bir üçüncü köy projemiz var. Yerel yönetimlerle anlaşıp medya bahçeleri oluşturacağız. Birkaç mobil kafeler için çaba gösterecek, bu kafelerde yerel gazetelerin satılması için çaba gösterecek, televizyonlarımızın yayını yapacak hem cemiyete para hem de İzmirlilere fayda sağlayacağız. Karataş’taki basın merkezi üyelerin özel günlerine açılacak; yaş günü ve özel etkinliklerde bizi aramaları yeterli¨ dedi.

‘SAĞLAM FİNANS POLİTİKASINA DEVAM EDECEĞİZ’

Projelerini anlatarak açıklamalarını sürdüren Gappi, ¨İnternet basınına desteğimiz sürecek. Eğitim projeleriyle birlikte internet basınına desteklerimizi artıracağız. Meclis karar özetlerini ilk defa İGC başlattı. Bu dönemde biz de bunu sürdürmeye çalıştık. Komisyonlar oluşturmuştuk; basın danışmanları komisyonları kurduk. Şimdi bunlara yeni komisyonlar mutlaka ekleyeceğiz. Sosyal etkinlikler komisyonumuz da bu dönemde daha aktif olacaktır. Bu dönem Eşrefpaşa Hastanesi ile check up hizmeti vermiştik, bu hizmeti devam ettireceğiz ve diğer hastanelerle bağlantıları artıracağız. İGC olarak Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nu kurmuş bir cemiyet olarak Ege Cemiyetler Birliği’ni kuracağız. Medya aracı gelecek. Bunu Avrupa Birliği projesiyle gerçekleştireceğiz. Amacımız şu: Afet ve büyük organizasyonlardan bu araç medya mensuplarına hizmet vereceğiz. Bu dönem işsizlik sigortası alan ya da bu süreci biten meslektaşlarımız 6 aylığına 9 Eylül’de çalışacaklar. Bu dönemde üyelerimizle telif yolu ile başka bir bağlantı kuracağız; haber, stüdyo ya da görsel açıdan çalışmak isteyenlere katkılarımız olacak. Sağlam finans politikasına devam edeceğiz. Mustafa Kemal’in ışığından, Hasan Tahsin’in meşalesinden ayrılmayacak, bağımsız gazetecilik mücadelesine devam edeceğiz¨ diye konuştu.

SERTEL’DEN YENİ DÖNEM İÇİN İKİ İSTEK,

DİKKATİ ÇEKEN MESAJ

Genel kurulun gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan İGC Onursal Başkanı Atila Sertel, İGC Yönetim Kurulu adaylığı için iki kadının yarışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek açıklamalarına başladı. ¨Sadece kadınların başkan adayı olduğu bir kongrede konuşma yapacaksınız deselerdi doğrusu inanmazdım¨ vurgusu yapan Sertel, ¨İGC’yi kutluyorum. Her iki aday da çok sevdiğim, saydığım isimler. Şimdiki başkan Dilek Gappi gibi 18-19’lu yaşlarında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde tanıdım, çalışkan ve üretkenliğine tanık olduğum kardeşimin yıllar sonra bu cemiyette başkan olması beni gururlandırdı. Benim cemiyet başkan adaylığım sırasında yanı başımda duran, birçok erkek kaçarken ‘Kaybedersek beraber kaybederiz ağabey, ben senin yanındayım’ diyen Aylin Suphandağlı’nın burada aday olması gerçekten beni çok mutlu etti¨ dedi.

¨Her ikisi de benim kardeşim, her ikisi de üretken, çalışkan, kendi alanlarında başarılı olmuş isimler¨ vurgusu yapan Serter, ¨Biri babadan kalma, içine doğduğu gazeteyi bugünlere taşımış, yaşatmış, yüzlerce insanın çalıştığı bir gazetenin, emekçilerin var olduğu bir gazeteyi annesinin bütçe yapımı, kızının desteği ile çok güzel bir şekilde yaşatmış; kimseyi tehdit etmeyen, kimseyi kırmayan ve üzmeyen, gazetecilik yapan bir gazete… Aylin Suphandağlı’nın burada aday olması, Dilek Gappi gibi çalışkan ve üretken bir kardeşimize karşı bir iddia ortaya koyması beni çok mutlu etti.Ben, bu cemiyette sizlerin sayesinde Atila Sertel oldum, başkanlık ve iki dönem milletvekilliği yaptım. Cemiyetin bana verdiği onuru ve gururu hayatımın hiçbir döneminde unutmadım. Cemiyet başkanlığı çok büyük bir onur. 9 Eylül gazetesi bizim o dönemki cemiyet yönetim kurulu üyeleriyle beraber ortaya koyduğumuz bir idealdi. Bu gazetenin cemiyetimize çok büyük katkı olacağını söylemiştik. Biz bunu söylerken bazı arkadaşlarımız yönetim kurulundan istifa etti ve ciddi darbe aldık. 9 Eylül’ün basına ve emekçilere katkıda bulunduğu düşüncesindeyim. Bundan sonra seçilecek arkadaşlarımdan isteklerimiz var. Kurduğumuz Basın Müzesi’nin Havagazı ya da Fuar içinde bir yer ile entegre edilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Kaybettiğimiz çok sayıda arkadaşımız var. İGC olarak belediye başkanlarımızla konuşarak bu arkadaşlarımızın yaşadıkları yerlere isimlerinin verilmesi için harekete geçilmesini istiyoruz. İzmir’de mutlaka İGC Parkı kurdurulmalı, büyük bir alan olmalıdır. Üyelerinin ve vefat edenlerin isimlerinin yer aldığı parkta Cemiyet üyelerinin açacağı sergiler ve kitap stantları yer almalıdır. İkinci isteğimiz de Türkiye Spor Yazarları Derneği Parkı kurulmalıdır. Kazanan kadınlar olacak, kazanan İGC olacak, kazanan basın özgürlüğünün temsilcisi olacak. Ben de her zaman yanlarında ve omuz omuza olacağım¨ mesajı verdi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şube Başkanı Nil Kahramanoğlu da ¨İki kadın adayın olması bizi çok mutlu ediyor. Kim kazanırsa kazansın, kim seçilirse seçilsin TGS olarak partner ve birlikte mücadele edeceğimize inanıyorum. Mesleğimizdeki sorunların çözümü için daha fazla bir araya gelmemiz gerekiyor. Daha fazla örgütlü gazeteciyi, daha fazla örgütlü iş yerini nasıl hayata geçireceğimiz konusu önceliğimiz olacaktır. Adaylara başarılar diliyorum¨ diye konuştu.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MEDYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 34 30 1 3 80 21 93 +59
2 Fenerbahçe 34 28 1 5 89 31 89 +58
3 Trabzonspor 34 18 12 4 60 45 58 +15
4 Başakşehir FK 34 15 12 7 46 39 52 +7
5 Beşiktaş 34 15 13 6 45 40 51 +5
6 Kasımpaşa 34 14 13 7 56 59 49 -3
7 Çaykur Rizespor 34 14 13 7 45 51 49 -6
8 Alanyaspor 34 12 10 12 49 46 48 +3
9 Sivasspor 34 12 10 12 41 45 48 -4
10 Antalyaspor 33 11 10 12 38 38 45 0
11 Adana Demirspor 34 9 11 14 49 47 41 +2
12 Kayserispor 34 11 13 10 39 48 40 -9
13 Samsunspor 34 10 15 9 37 44 39 -7
14 MKE Ankaragücü 34 8 12 14 42 45 38 -3
15 Konyaspor 34 8 14 12 34 48 36 -14
16 Gaziantep FK 34 9 18 7 39 54 34 -15
17 Fatih Karagümrük 33 8 16 9 37 42 33 -5
18 Hatayspor 34 7 15 12 38 48 33 -10
19 Pendikspor 34 7 18 9 38 70 30 -32
20 İstanbulspor 34 4 23 7 26 67 16 -41
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 32 23 6 3 73 28 72 +45
2 Göztepe 32 20 6 6 56 19 66 +37
3 Sakaryaspor 32 16 7 9 48 33 57 +15
4 Çorum FK 32 16 9 7 53 33 55 +20
5 Kocaelispor 32 16 9 7 48 36 55 +12
6 Bodrumspor 32 14 7 11 39 21 53 +18
7 Boluspor 32 14 10 8 31 33 50 -2
8 Bandırmaspor 32 12 9 11 47 30 47 +17
9 Gençlerbirliği 32 12 9 11 37 32 47 +5
10 Erzurumspor FK 32 12 9 11 30 28 44 +2
11 Keçiörengücü 32 10 13 9 32 40 39 -8
12 Manisa FK 32 8 11 13 39 38 37 +1
13 Ümraniyespor 32 10 15 7 36 46 37 -10
14 Şanlıurfaspor 32 8 14 10 29 36 34 -7
15 Tuzlaspor 32 8 14 10 32 46 34 -14
16 Adanaspor 32 9 17 6 25 45 33 -20
17 Altay 32 5 24 3 15 73 15 -58
18 Giresunspor 32 2 26 4 15 68 7 -53
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 35 25 5 5 77 29 80 +48
2 Van Spor FK 35 24 5 6 63 34 78 +29
3 Bucaspor 1928 35 20 5 10 51 24 70 +27
4 1461 Trabzon FK 35 20 6 9 66 35 69 +31
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 35 16 9 10 48 31 58 +17
6 Ankaraspor 35 15 8 12 42 32 57 +10
7 Karacabey Belediye Spor 35 13 10 12 42 34 51 +8
8 Beyoğlu Yeniçarşıspor 35 14 14 7 44 37 49 +7
9 Ankara Demirspor 35 14 16 5 38 44 47 -6
10 Kırklarelispor 35 11 13 11 32 38 44 -6
11 Altınordu 35 10 13 12 42 36 42 +6
12 Diyarbekir Spor 34 11 14 9 36 37 42 -1
13 Hes İlaç Afyonspor 35 10 13 12 24 34 42 -10
14 Serik Belediyespor 35 10 15 10 29 39 40 -10
15 Nazilli Belediyespor 36 11 16 9 38 57 39 -19
16 Zonguldak Kömürspor 35 10 17 8 38 56 35 -18
17 Kırşehir Futbol SK 35 5 22 8 34 71 23 -37
18 Bursaspor 34 5 21 8 24 62 20 -38
19 Adıyaman FK 35 3 25 7 24 62 16 -38
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 28 22 2 4 67 18 70 +49
2 Aliağa Futbol A.Ş. 28 19 0 9 60 18 66 +42
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 28 15 6 7 40 25 52 +15
4 52 Orduspor FK 28 14 7 7 40 28 49 +12
5 İnegöl Kafkas GK 28 13 7 8 37 30 47 +7
6 Edirnespor 28 13 10 5 45 28 44 +17
7 Mardin 1969 Spor 28 12 11 5 40 34 41 +6
8 K.Çekmece Sinopspor 28 10 10 8 41 31 38 +10
9 Karabük İdmanyurdu Spor 28 10 13 5 27 44 35 -17
10 Artvin Hopaspor 28 9 12 7 33 29 34 +4
11 Talasgücü Belediyespor 28 10 14 4 34 45 34 -11
12 Kırıkkalegücü FK 28 8 15 5 31 42 29 -11
13 Gümüşhanespor 28 4 14 10 25 49 22 -24
14 Malatya Arguvanspor 28 3 21 4 21 57 13 -36
15 Tarsus İdman Yurdu 28 2 22 4 20 83 10 -63
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 29/04/2024 Fatih Karagümrük vs Antalyaspor
 03/05/2024 Beşiktaş vs Çaykur Rizespor
 03/05/2024 MKE Ankaragücü vs Alanyaspor
 04/05/2024 İstanbulspor vs Adana Demirspor
 04/05/2024 Kayserispor vs Fatih Karagümrük
 04/05/2024 Samsunspor vs Trabzonspor
 05/05/2024 Başakşehir FK vs Kasımpaşa
 05/05/2024 Galatasaray vs Sivasspor
 05/05/2024 Gaziantep FK vs Hatayspor
 06/05/2024 Antalyaspor vs Pendikspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 05/05/2024 Altay vs Adanaspor
 05/05/2024 Bandırmaspor vs Keçiörengücü
 05/05/2024 Bodrum FK vs Kocaelispor
 05/05/2024 Çorum FK vs Şanlıurfaspor
 05/05/2024 Eyüpspor vs Göztepe
 05/05/2024 Gençlerbirliği vs Giresunspor
 05/05/2024 Manisa FK vs Boluspor
 05/05/2024 Sakaryaspor vs Tuzlaspor
 05/05/2024 Ümraniyespor vs Erzurumspor FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 30/04/2024 Diyarbekir Spor vs Bursaspor
 04/05/2024 Adıyaman FK vs Hes İlaç Afyonspor
 04/05/2024 Altınordu vs Ankaraspor
 04/05/2024 Ankara Demirspor vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 04/05/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Karacabey Belediye Spor
 04/05/2024 Bucaspor 1928 vs Diyarbekir Spor
 04/05/2024 Bursaspor vs Van Spor FK
 04/05/2024 Kırklarelispor vs Zonguldak Kömürspor
 04/05/2024 Kırşehir Futbol SK vs 1461 Trabzon FK
 04/05/2024 Serik Belediyespor - Esenler Erokspor Esenler Erokspor ligdeki son 5 maçında hiç kaybetmedi  Esenler Erokspor yenilmez
 04/05/2024 Bursaspor - Van Spor FK Bursaspor ligde evindeki son 12 maçında hiç kazanamadı  Van Spor FK yenilmez
 04/05/2024 Adıyaman FK - Hes İlaç Afyonspor Adıyaman FK ligdeki son 20 maçında hiç kazanamadı  Hes İlaç Afyonspor yenilmez
 04/05/2024 Bucaspor 1928 - Diyarbekir Spor Diyarbekir Spor ligdeki son 9 maçında hiç kazanamadı  Bucaspor 1928 yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 27/04/2024 Malatya Arguvanspor 3 - 4 Talasgücü Belediyespor
 27/04/2024 Gümüşhanespor 2 - 4 Kepezspor FAŞ
 27/04/2024 Artvin Hopaspor 0 - 1 52 Orduspor FK
 27/04/2024 Mardin 1969 Spor 4 - 2 İnegöl Kafkas GK
 27/04/2024 Tarsus İdman Yurdu 1 - 1 Karabük İdmanyurdu Spor
 27/04/2024 Ayvalıkgücü Belediyespor 1 - 0 Edirnespor
 27/04/2024 Aliağa Futbol A.Ş. 6 - 3 Kırıkkalegücü FK
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
YUKARI YUKARI